Tuotetiedot

Täysin suomalainen energiajuomasarjamme sisältää seuraavat maut: SitruunaLeijona, MansikkaLeijona, SalmiakkiLeijona sekä uutuutena KimaltavaColaLeijona. Kaikkia makuja on saatavana myös kevytversioina, joihin ei ole lisätty lainkaan sokeria, vaan sokerin tilalla on käytetty energiaa sisältämätöntä keinomakeutusainetta, aspartaamia. Kevyttuotteet tunnistat sanasta ”Kevyt” tuotenimen alussa. Koska kevyttuotteemme eivät sisällä lainkaan sokeria, ne sopivat erinomaisesti myös laihduttajille; jos siis olet laihduttaja ja kaipaat piristystä, valitse yksi kevyttuotteistamme sokeria sisältävän tuotteen sijaan!

Kerromme tällä sivulla hieman tarkemmin tuotteidemme sisältämistä ainesosista ja siitä miksi olemme valinneet juuri nämä ainesosat energiajuomiimme. Tulet ehkä hämmästymään siitä, millaisia terveysvaikutuksia joillakin energiajuomiemme ainesosilla on todettu olevan! Energiajuomiemme pohjana on käytetty suomalaista pullotettua vettä, johon on lisätty hiilihappoa. Valitsemalla suomalaista vettä juomiemme pohjaksi pystymme varmistamaan tuotteiden laadun ja puhtauden.

Energiajuomiemme tärkein piristävä ainesosa on kofeiini. Kofeiinia on myös kahvissa, mutta energiajuomissamme sitä on suhteessa enemmän, jolloin kofeiinin vaikutus on voimakkaampi kuin kahvin kohdalla. Kofeiinilla on keskushermoston toimintaa piristävä vaikutus, minkä vuoksi sitä kannattaa nauttia tilanteissa, joissa sinua nukuttaa, mutta sinun on vain jaksettava pysyä hereillä. Tällainen tilanne saattaa tulla eteen esimerkiksi lukiessasi tärkeään tenttiin, joka on jo seuraavana päivänä, mutta tenttikirjassa on vielä satoja lukemattomia sivuja. Piristävän vaikutuksensa lisäksi kofeiini vaikuttaa hyvällä tavalla myös reaktioaikaan, lähimuistiin, fyysiseen kestävyyteen sekä keskittymiskykyyn. Kofeiinin on arveltu parantavan myös anaerobista suorituskykyä.

Toinen energiajuomiemme piristävistä ainesosista tavallisten tuotteiden osalta on sokeri, joka vaikuttaa sekä lihasten toimintaan että vereen. Sokerin nauttiminen piristää silloin kun sekä lihasvoimasi että verensokerisi ovat alhaisella tasolla; nopeasti nautittu sokeri auttaa nostamaan näitä molempia.

Energiajuomiimme lisätty tauriini luultavasti tehostaa kofeiinin piristävää vaikutusta. Se on aminohappo, jota saadaan pieniä määriä myös äyriäisistä sekä kalasta ja joka kohottaa mielialaa. Tauriini on nimetty sonnin mukaan – latinaksi sonni on ”taurus” –  koska ensimmäistä kertaa sitä eristettiin sonnin sapesta jo vuonna 1827. Nykyisin tauriinia valmistetaan teollisesti. Tauriinia löytyy myös ihmiskehosta vapaana aminohappona esimerkiksi aivoista, silmän verkkokalvosta, sydänkudoksesta, luustolihaskudoksesta sekä sapesta. Sitä erittyy myös äidinmaitoon ja energiajuomien lisäksi sitä lisätäänkin äidinmaidonkorvikkeisiin. Aikuisen ihmisen keho sisältää noin 1 gramman tauriinia ruumiinpainokiloa kohden. Tauriinia muodostuu verrattain hitaasti ja kova lihasrasitus hidastaa tauriinin muodostumista entisestään. Tämän vuoksi tauriinilla, jonka saamme ravinnostamme, on merkitystä. Tauriinin merkityksestä kertonee sekin, että kissanpoikanen sokeutuu ellei saa riittävästi tauriinia ja jos emokissa kärsii tauriinin puutoksesta, syntyvät poikaset joko epämuodostuneina tai kuolleina. Oletetaan, että tauriini vaikuttaa myös ihmislapsen verkkokalvon kehittymiseen, vaikkei tätä olekaan aivan aukottomasti todistettu tieteellisesti.

Energiajuomamme sisältävät myös guaranaa, Brasiliasta kotoisin olevaa kofeiinia sisältävää kasvia, jota on joskus kutsuttu jopa ihmeaineeksi. Ylistävät sanat guaranaa kohtaan eivät johdu ainoastaan sen sisältämästä kofeiinista, vaan kofeiinipitoisuutensa lisäksi guaranan on todettu parantavan suorituskykyä, polttavan rasvaa, ehkäisevän sairauksia, kohottavan potenssia sekä virkistävän aivojen toimintaa.  Guarana on pieni puu tai pensas, joka kuuluu Sapindaceae-heimoon ja josta ravinnoksi kelpaavat sekä lehdet, mehu että siemenet. Guaranan pääkasvualuetta ovat Orinoco-joen varsi Venezuelassa sekä Amazon-joen alue Brasiliassa. Guarana on saanut nimensä guarani-heimolta, jolle kasvi oli tärkeä nälän tunnetta poistavan ominaisuutensa vuoksi. Nykyisin sitä käytetään virvoitusjuomissa. Tällaiset guaranapohjaiset virvoitusjuomat ovat erityisen suosittuja guaranan kotiseudulla Brasiliassa.

Energiajuomiimme lisätään myös monia B-ryhmän vitamiineja, joista tärkeimpiä ovat B5- sekä B3-vitamiini. B-ryhmän vitamiinit eivät varastoidu elimistöön suurina määrinä, koska ne ovat vesiliukoisia, minkä vuoksi on tärkeää varmistaa, että saat niitä riittävästi sekä säännöllisesti ravinnostasi.